Autosport

Azerbeidzjan Grand Prix krijgt definitief een Sprint Shootout

Het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan zal er anders uitzien dan wat Formule 1-fans gewend zijn. Dit komt omdat er dinsdag is gestemd voor een heuse Sprint Shootout. Hieronder zullen we uitleggen wat dit precies inhoudt.

Op de vrijdag van het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan staat er een vrije training op het programma, gevolgd door de kwalificatie voor de race op zondag. Op zaterdag staat er echter een nieuwe uitdaging op de planning voor de coureurs: de Sprint Shootout. Dit is een soort kwalificatie, maar dan in een kortere en intensievere vorm dan gebruikelijk.

Q1 duurt slechts 12 minuten en wordt verplicht op nieuwe mediumbanden gereden. De 15 snelste coureurs gaan door naar Q2, waarin ze opnieuw verplicht op nieuwe mediumbanden rijden. Hier krijgen ze 10 minuten om een nog snellere tijd neer te zetten. Uiteindelijk gaan de 10 snelste coureurs door naar Q3, waarin ze slechts 8 minuten de tijd hebben om op nieuwe zachte banden te rijden. Deze opzet kan ervoor zorgen dat er in Q3 slechts tijd is voor één snel rondje, wat het extra spannend maakt voor de coureurs en de fans.

Op zaterdagmiddag vindt de sprintrace plaats, een nieuw onderdeel in het Formule 1-weekend van Baku. De winnaar van deze sprintrace verdient 8 punten voor het kampioenschap, terwijl de coureur die als achtste eindigt nog altijd 1 punt krijgt toebedeeld.

Vrijdag
11.30 | Vrije training 1
15.00 | Kwalificatie

Zaterdag
11.30 | Sprintkwalificatie
15.00 | Sprintrace

Zondag
13.00 | Race

 

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button