Wielrennen

Evenepoel toont vorm in 109e editie Luik-Bastenaken-Luik

De 109e editie van de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik is gewonnen door Remco Evenepoel. De Belgische renner van Deceuninck-Quick-Step soleerde naar de overwinning en prolongeerde daarmee zijn titel van vorig jaar.

Evenepoel vertrok op ongeveer 40 kilometer voor de finish uit een selecte groep van favorieten nadat de kopgroep was bijgehaald op de La Redoute. Hij zette een indrukwekkende solo in en slaagde erin om zijn voorsprong op de achtervolgende groep steeds verder uit te bouwen. Op de laatste beklimming van de dag, de Roche-aux-Faucons, had Evenepoel een voorsprong van bijna anderhalve minuut op zijn naaste belagers.

In de laatste kilometers richting de finish in Luik liet Evenepoel zien over een uitstekende vorm te beschikken en reed hij onbedreigd naar de overwinning. Op gepaste afstand kwam Tom Pidcock – vorig weekend nog derde in de Amstel Gold Race – als tweede over de finish, na in een sprint af te rekenen met zijn plaaggeest van vorige week, Healy, en de colombiaan Buitrago.

Voor de 23-jarige Evenepoel is dit zijn eerste grote overwinning van het seizoen. Hiermee snoert hij zijn criticasters de mond en toont hij zijn vorm voor de aanstaande Giro d’Italia. Hierin gaat hij het waarschijnlijk opnemen tegen de kopman van Jumbo-Visma, Primoz Roglic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button