Voetbal

Feyenoorders opgelet: vanavond juichen jullie voor Manchester City

Feyenoord komt steeds dichterbij hun eerste landskampioenschap sinds 2017 en daarmee dus ook bij een felbegeerd ticket naar de Champions League. De ploeg van Arne Slot bevindt zich op dit moment in pot 3 voor de loting, maar Manchester City kan daar nog verandering in brengen.

Vanavond speelt Manchester City tegen koploper Arsenal en bij winst wordt hun kans op de landstitel nog groter. Maar als de mannen van Pep Guardiola zowel de landstitel als de Champions League winnen, zit de Engelse club als Champions League-winnaar al in pot 1. Het ticket van de winnaar van Engeland gaat dan door naar de kampioen van land 7 op de coëfficiëntenranglijst, en dat is Nederland. Dit zou een voordeel zijn voor Feyenoord, aangezien ze daarmee de kampioenen van de grote landen ontlopen.

Pot 1 bestaat automatisch uit de winnaars van de Champions League en Europa League, en daarnaast is er plek voor de kampioenen uit de zes beste landen op de coëfficiëntenranglijst. Hoewel Nederland vanaf het seizoen 2024/25 bij deze zes landen hoort, zijn dat voor het aankomende seizoen Engeland, Spanje, Duitsland, Italië, Frankrijk en Portugal.

Feyenoord is vastberaden om zich te kwalificeren voor de Champions League en zal gespannen toekijken hoe de strijd in de andere landen verloopt. De Rotterdammers hopen op een gunstige loting en zullen alles op alles zetten om zich te meten met de beste clubs van Europa.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button