Voetbal

Mourinho: “Wellicht hadden we beter van Feyenoord kunnen verliezen”

AS Roma-manager José Mourinho maakt zich zorgen over de groeiende lijst met geblesseerde spelers bij zijn ploeg. Zelfs na de wedstrijd tegen Atalanta op maandagavond (3-1 verlies) kwamen meerdere spelers gehavend uit de strijd. In een gesprek met DAZN uitte Mourinho zijn bezorgdheid: “Voor sommige clubs is het geen probleem als ze spelers missen. Voor ons is het een groot probleem. Het was voor onze kansen in de Serie A misschien beter geweest om donderdag van Feyenoord te verliezen in de Europa League. We gaan het nu ontzettend moeilijk krijgen.”

De blessurelijst van AS Roma wordt langer en langer. Mourinho mist al vaste krachten als Rick Karsdorp, Georginio Wijnaldum en Chris Smalling. Tijdens de wedstrijd tegen Atalanta raakte verdediger Diego Llorente geblesseerd en was sterspeler Paulo Dybala gehavend. Dybala begon uit voorzorg op de bank, samen met Nemanja Matic en Leonardo Spinazzola, die donderdag nog 120 minuten meespeelden in de Europa League-return tegen Feyenoord (4-1).

De blessuregolf komt op een slecht moment voor AS Roma, dat vanaf zaterdag vier wedstrijden in dertien dagen speelt. De Romeinen moeten in de top vier van de Serie A eindigen om zich te plaatsen voor de Champions League, maar winst van de Europa League volstaat ook. AS Roma wacht in de halve finales een tweeluik met Bayer Leverkusen.

Mourinho biedt Totti basisplek aan

Zaterdag staat AS Roma al voor een belangrijke wedstrijd tegen AC Milan, dat momenteel net als AS Roma 56 punten heeft en op de vierde plaats staat in de Serie A. Mourinho maakt zich geen zorgen over het vinden van vervangers voor zijn geblesseerde spelers en grapte: “Als ik zaterdag moet spelen, is dat geen probleem.” Vervolgens wendde hij zich tot clublegende Francesco Totti en grapte dat hij AS Roma kan helpen, al zou oud-verdediger Aldair misschien nog beter zijn.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button