Voetbal

Reactie Fortuna-eigenaar op afwezigheid van Burak Yilmaz zorgt voor discussie

Isitan Gün is ervan overtuigd dat Burak Yilmaz nog zal spelen voor Fortuna Sittard in de laatste wedstrijden van het seizoen. De afwezigheid van de Turkse spits tijdens de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles (2-0) heeft zondag voor veel discussie gezorgd.

Fortuna meldde zondagmiddag dat Burak afwezig was omdat hij niet fit genoeg was, net zoals vorige week tegen AZ. Echter, voorafgaand aan de wedstrijd in Deventer noemde trainer Júlio Velázquez het een ’technische beslissing’, wat twijfels opwekte over de daadwerkelijke reden voor de afwezigheid van de 37-jarige aanvaller. Velázquez weigerde verder commentaar te geven op de reden voor de afwezigheid van Burak. De vaagheid van de reactie van de Spaanse coach voedde de speculaties over de achtergrond van het niet selecteren van Burak.

De eigenaar en voorzitter van Fortuna, Gün, is van mening dat dit niet nodig is. “Burak ontbrak gisteren omdat hij afgelopen week niet helemaal fit was en slechts een keer heeft meegetraind, heb ik begrepen. Meer zit er niet achter” aldus Gün aan VI. “Hij is nog gewoon speler van Fortuna Sittard en normaal gesproken beschikbaar voor de komende wedstrijden” vult Gün nog aan. “Of hij ook gaat spelen, kan ik niet zeggen. Die technische beslissing is aan de coach.”

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button