Racketsport

Van de Zandschulp in het zicht van de haven onderuit in finale München

Na een spannende finale van het ATP250-toernooi in München is het Botic van de Zandschulp uit Nederland niet gelukt zijn eerste ATP titel binnen te halen. Holger Rune uit Denemarken bleek in 3 sets een maatje te groot. Daar waar van de Zandschulp in de halve finale nog verrassend wist te winnen van de hoger geplaatste Taylor Fritz, wist hij in de finale niet door te pakken na een confortabele voorsprong in de beslissende set.

Van de Zandschulp, die dit jaar nog niet wist te overtuigen op de ATP tour, begon sterk aan de wedstrijd maar wist uiteindelijk toch niet om de eerste set binnen te slepen. Deze ging in 6-4 naar de jongere Deen. Maar de Venendaler liet zich niet zomaar uit het veld slaan en knokte zich terug in de wedstrijd. In de tweede set leet hij weinig heel van Rune, die duidelijk met zichzelf in gevecht was. De tweede set eindige vervolgens in een 6-1 voor de Nederlander, waarna een 3e set de beslissing moest brengen.

Van de Zandschulp begon goed aan de beslissende set en had na een halfuur spelen een dubbele break voorsprong. Er was dus geen vuiltje aan de lucht. Echter wist Rune door middel van het faken van blessures de Nederlander dusdanig uit zijn focus te halen dat het toch nog spannend werd. Na het verprutsen van meerdere matchpoints was het vervolgens Rune die aan één matchpoint genoeg had om de toernooiwinst binnen te halen. Helaas dus nog steeds geen eerste ATP titel voor Botic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button