Algemeen

Van Gerwen verliest koppositie in Premier League na vroegtijdige uitschakeling in Ahoy

Michael van Gerwen verliest koppositie in Premier League na vroegtijdige uitschakeling in Ahoy

Het optreden van Michael van Gerwen in Rotterdam Ahoy was een grote teleurstelling. In de twaalfde Premier League-ronde verloor hij donderdag al in zijn eerste partij van Nathan Aspinall met 6-5. Aspinall won later op de avond de speelronde. Door deze nederlaag moet Van Gerwen de koppositie in de Premier League afstaan aan Gerwyn Price. Price was eerder op de avond te sterk voor regerend wereldkampioen Michael Smith met 6-3, maar moest in de finale zijn meerdere erkennen in Aspinall: 6-4.

Op het podium in Ahoy was de 33-jarige Van Gerwen geen schim van zijn beste zelf. Hoewel hij drie keer terugkwam van een achterstand, was dat niet genoeg. Bij een stand van 5-5 werd Van Gerwen opnieuw gebroken door Aspinall, die daarmee de partij op zijn naam schreef. Van Gerwen noteerde een gemiddelde van 91,21 per drie pijlen, terwijl Aspinall een gemiddelde van 90,81 neerzette.

Ahoy was met elfduizend gevulde stoeltjes volledig uitverkocht. Joe Cullen schreef vorig jaar de speelronde op zijn naam, hoewel hij dit jaar niet werd uitgenodigd voor de Premier League. Destijds was hij in de finale nipt te sterk voor Van Gerwen.

Hoewel Van Gerwen vroegtijdig werd uitgeschakeld, is hij al wel zo goed als zeker van deelname aan de play-offs. Die worden op 25 mei afgewerkt in Londen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button